London
comments 9

Trondheim, baby!

IMG_4776

På tide med en update! Bestemor sendte en hyggelig bekymringsmelding her om dagen og lurte på om jeg hadde gått i hi ettersom det var så stille her. Ingen grunn til bekymring, jeg har tvert i mot våknet litt opp fra vinterdvale i det siste ettersom våren kommer snikende i London og humøret stiger i takt med temperaturen! Faktisk så hadde jeg gleden av å myse mot den relativt varme vårsola for første gang i forrige uke og den tidligere omtalte snøen er et tilbakelagt kapittel. Forrige ukes agenda er forøvrig noe blury siden jeg trippet rundt i forventningsglede over det som allerede har blitt kåret til månedens happening; bursdags-overraskelsestur til Trondheim!:D
Hadde mange ganger litt lyst til å dele min begeistring her, men da hadde overraskelses-momentet blitt litt ødelagt siden hovedpersonen for denne helga med overveiende sannsynlighet hadde titta innom her og avslørt meg…

Jeg sitter i skrivende stund på kjøkkenet i leiligheten i London, kom tilbake for noen timer siden. Kroppen er litt rufsete i kantene etter ei langhelg i bartebyen; øynene føles som sandpapir etter søvnmangel og levra hater meg for å ha successfully levd opp til nyttårsforsettene om å drikke oftere og mer, dessuten lukter det lett brent av Visa-kortet. Men FOR en helg! Her kommer et tilbakeblikk:

Min kjære kronvenninne Marit fylte 25 år på lørdag og hadde annonsert hvordan hun skulle feire halvveis til 50, en måned uten facebook (ja, jeg har fått litt inspirasjon herfra!) og en måneds sjokoladepause (her går grensa for min del..) ved å benytte seg av co-venninne Marie sin Coop-rabatt avtale til å bo på fine Hotell Britannia fra fredag til søndag for en særdeles overkommelig pris. Jeg bestemte meg for å ikke bare bli med på moroa, men for å holde det hemmelig for bursdagsbarnet. Som sagt så gjort. Etter konsultering og hemmelig planlegging med Marie og Elisabeth booket jeg flybilletter og begynte å glede meg som en unge til det øyeblikket jeg skulle dukke opp ut av det blå hjemme hos Marit. Slike øyeblikk er priceless!!

IMG_4820Jippi!!

IMG_4817

Norge!! :)

Jeg ankom Trondheim torsdag kveld og ble godt mottatt av Elisabeth i det koslige, grønne huset i Magnus den Godes gate. Marit var på senvakt, så vi rakk å slappe av og lage pizza-kveldsmat til ho kom hjem. Vi fant ut at jeg skulle gjemme meg under et pledd i senga hennes når ho kom, og rundt halv 11 satt Elisabeth ved kjøkkenvinduet og ropte “Nå kjem ho!!!!”, hvorpå jeg dukka under teppet mens hjertet dunka i spenning. Marit strena inn på rommet sitt, skrudde på lyset og….. la ikke merke til meg!! Marit kan være en smule distrè og dette var intet unntak. Elisabeth fulgte etter for å få med seg opptrinnet, men slet med å holde seg alvorlig. Jeg prøvde å kvele min egen latter og endte opp som en ristende bylt under teppet når Marit til slutt oppdaga den ukjente gjesten, til stor forvirring og glede!

Jeg vet ikke hvordan jeg best skal beskrive hendelsesforløpet resten av helga, men det enkleste er ofte det beste så jeg tyr til kamerarullen på mobilen for å støtte hukommelsen:

IMG_3610

Hverdagslykke: Sen frokost på fredagen, fridag, sol ute og verden/Trondheim for våre føtter. På dette tidspunktet var levra fortsatt ubesudlet og helsa på topp!

 IMG_4810WinterWonderland! Utsikt fra Elegseter bru.

IMG_4807Turister foran Nidarosdomen!

IMG_4802

Marit foran Det Grønne Huset i Magnus den Godes gate <3 Vi rusla en tur rundt i byen og fikk tid til litt shopping for å forberede helgas festligheter. 

IMG_4712Trondheimsturist-bilde #2: Samfunnet! Marit og Elisabeth bor 5 min unna! :)

IMG_4829

Rommet til Marit; et par solbriller og.. et stetoskop?! Her bor det uten tvil en sykepleierstudent! Jeg testa denne på magen etter at vi hadde proppa oss fulle av pizza-kveldsmat på torsdag og jeg skvatt når jeg hørte hvor pratsom magen min var! Også sjekka jeg hjertet, og det slo heldigvis! :) 

IMG_4812

Jeg kjenner ingen andre enn Marit som har alarm på mobilen for å minnes på sin egen bursdag! <3 

IMG_4819

Et koslig BFF bilde! Her er vi i siget på Raus, ute for å varme opp (fre)dagen før dagen. Dette bildet ble nok tatt rundt kl 11, når kvelden ennå var ung og lovende.

IMG_3683

Dette er The Famous Last Picture for kvelden og ble vel tatt godt over midnatt på Deli deLuca. Jeg trenger vel ikke fortelle at det var en svært god fest; det faste, sexy blikket og den kule peace-poseringen sier alt. Etter knallharde kalkyler og vurdering av de tørre vårrullene her falt imidlertid valget på Burger King litt lengre nedi gata. Keepin`it classy! Heldigvis finnes ingen bilder fra det. 

IMG_4750

Quickfix dagen derpå: Overprisa cappuccino fra kaffeautomaten i hotellbaren (de kunne trengt en CS220 Nespressomaskin!), statos og Paracet. Som Marit skriver så illustrerende på sin blogg (som jeg humrer meg gjennom hver gang jeg leser!!), har vi “seriøst spist 5 tonn mat i helga, og skylla det ned med 200 liter vin.” Hotellrommet ble en oppladnings-base på lørdagen og før vi starta den ordentlige bursdagsfeiringa spiste vi (nettopp) 5 tonn pizza fra Egons pizzabuffet. Creds til Egon for å sponse bursdagsis! Man blir aldri for gammel for is! (25, høhøhøhø!)

IMG_3720

Illustrasjon fra Instagram med dagen-derpå-tryllefilter. Paraply- is it is! Med kjeks som munnstykke for The Human Vacuum Cleaner. 3-2-1-Wroooooom!

  IMG_4746

Lørdagskvelden kom og det var duket for storslått feiring. Vi hadde reservert bord på Raus og starta feiringa på hotellrommet med et knippe av Marits nærmeste venner- utrolig koslig!! 

TOPSHOTS-SKOREA-NUCLEAR-SUMMIT-US

Sorry Barack, det var bare vi som hadde et liten test-oppskytning på “Bordell Britannia.” Et stk eksplosivt bursdagsbarn sjekker spretten i hotellsenga. Det tok med andre ord ikke lang tid før vi var i siget og det lå an til å bli nok en festlig kveld ute i Trondheim by!

IMG_6514Mot evigheten og forbiiii….! 

IMG_4776

Ute på Raus var humøret stigende. 

IMG_3722

En glad og fersk 25 åring i farta!

På søndagen følte vi at vi våkna litt på vranga og brukte dagen til aktiv restitusjon. Vi forlot hotellrommet ca som vi fant det etter å ha gått bananas i frokostbuffeten før vi trakk oss tilbake i Det Grønne Huset. For å gjøre opp for noen av helgas synder og for å få litt annet enn alkohol-omløp i blodet, tok Elisabeth meg med på en guida joggetur i den fine vintersola! Det var crispy, frisk luft og kjempefint føre!
Kanskje i motsetning til oss, viste Trondheim seg fra sin beste side.

IMG_4725

Det stod iallefall ikke på innsatsen! :D

IMG_4718

En bakke. Etter to dager med fest og moro var kroppen sånn passe fornøyd med den påkjenningen. Men nydelig vær!

IMG_4714

Happy guide! :)

IMG_4707

Jogga langs Nidelva. Speilblankt vann, sol og fin løype! I fin kontrast til hvordan resten av dagen forløp seg: På kvelden kjøpte vi 50 kilo smågodt på Shell og avla en visitt hos Pizzabakeren. 

IMG_3747

Human Vacuum Cleaners Vol.2.

IMG_4828

Martin og Eldar hos Pizzabakern <3 

That`s pretty much it! Helga har som sagt vært månedens happening, det skal mye til å toppe dette, selv ikke verdensrekordsetting i Gangnam style som er upcoming til helga. Nå er det tilbake til hverdagen, har litt lesing å catche opp på men denne turen var vel verdt de ekstra timene på biblioteket jeg har foran meg.

IMG_4822

Takk for nå, Trondheim!:) Fin soloppgang på morgenflyet fra Værnes i dag tidlig.

IMG_4827

Jeg hadde mest lyst til å kjøpe med meg Dagbladet på flyet, men kom frem til at jeg burde være seriøs student og heller lese noe mer…. ordentlig… Kom over The Economist og de hadde også et appellerende cover for en patriotisk nordmann:

IMG_4821

Så jeg kjøpte med meg denne, en kaffe og en sjokolade før jeg vendte snuten mot London og syntes jeg igrunn hadde det veldig bra. 

Comments

comments

9 Comments

    • Hei! Jeg skjønte det, jeg syns det bare var koslig at du spurte, jeg! :) Ja, vi var stort sett heldige med været! Det var enten sol eller veldig mye snø- det stemmer at man kan få alle årstidene på en gang i Trondheim! :) Klem

  1. aahahahahahahahhaa jeg triller nesten ut av senga!! Kunne jo godt vært pga nevnte tonn og liter med mat og vin, men det er av latter og pur glede<3 TUSEN takk for at du kom, og tusen takk for en HERLIG oppdatering av helga!!! Du er knuppen!! "The Human Vacuum Cleaner. 3-2-1-Wroooooom!" er hysterisk! .. For ikke å snakke om bildet av Betten på pizzabakern, hahahaha :`D

    • Hehehehe e skratta sjøl når e såg for meg deg som trille ut av senga pga maten og vinen…! Syns Barack passa inn her, hihi.. Betten var kjempesøt på bildet, creds for sjølironi- har ikke fått noen sint melding om å ta det vekk (enda)! :D

  2. Elisabeth says

    hahahahaha åhh herregud! Eldar…… la gå for denne gang, men risikere jo å bli nekta studieplass og jobb pga det bilder der, det e KRITISK! :p anyways, veldig artig,kul, fet, søt + bra blogg:))))koz og klemz, Bettan

Leave a Reply