London
comments 6

Siden sist

portland_view_dusk_2_(large)

Hei! :)

Siden sist har jeg:

– Blitt frisk! Det tok litt lengre tid enn planlagt (i den grad man kan planlegge slikt) og etter noen dager stillle og rolig hjemme i min lille hule, var jeg på beina igjen. Gikk desverre glipp av den tidligere omtalte Gangnam-style verdensrekord-settingen den søndagen, men fikk til gjengjeld sett alle tilgjengelige episodene av Nytt på Nytt – på tv-en- fra senga! Jeg kunne gifta meg med Knut Nærum, bare synd han er 3 ganger så gammel og allerede gift.

  bilde (31)

Knut Nærum <3 

– Blitt supernanny! Jeg bor i Flat 40. Når jeg først flyttet til London, bodde jeg på akkurat samme adresse, bare en etasje under, i flat nummer 37. For et par uker siden banket jeg på døra til mitt tidligere London-krypinn for å hilse på de som bor der nå og for å lufte et forslag om å sitte barnevakt innimellom, ettersom jeg hørte at det var unger i leiligheten. Det viste seg at naboene mine var superkoselige og på utkikk etter en ny nanny til gutten på 3 år og jenta på 10 måneder. Dermed kunne jeg tilføye en ny familie i babysitting-porteføljen min; jeg sitter nemlig også barnevakt i ny og ne hos en norsk familie i Notting Hill. Behovet for barnepass i begge familiene går i rykk og napp, men mitt behov for ekstra lommepenger er konstant- ergo er lommeboka veldig glad for hyppigere frekvens av slike småjobber. Sett bort i fra den økonomiske gevinsten er det igrunn trivelig å bli kjent med disse små folka også; når det var sengetid og jeg skulle legge nabogutten forrige gang, utbrøt han med sjarmerende, engelsk barnestemme “I’m glad that you are my friend” før han tok de små armene sine rundt halsen min og gav meg en suss på truten. Steinhjertet mitt smeltet litt da!

bilde (39)

Barnebok på senga.

– Begynt å jobbe i Eclipse igjen! Det er nok en av de større begivenhetene i det siste, og jeg stortrives med å være tilbake på kontoret i Portland House på Victoria fast en gang i uka. Siden jeg jobbet der i 2009 har de vokst seg ut av kontoret i 16 etasje og flyttet inn i et større et i 19 etasje- med enda finere utsikt!:) Jeg har savnet “arbeidslivet” og det er veldig hyggelig å bli kjent med nye kolleger  og å omgås gamle igjen- blant annet min gode venn Nayem. Lønna er et kjærkomment tilskudd til et ellers tight budsjett og det er moro å se at arbeidsoppgavene etterhvert baller på seg og at jeg faktisk kan gjøre nytte for meg i løpet av denne ene dagen. Jeg er ansatt ut semesteret som en såkalt Administrative Assistant og for øyeblikket innebærer det bl.a. å oppdatere en HR “håndbok” med rules and regulations for de ansatte i Norge (Eclipse har kontorer i Oslo, Stavanger, London, Singapore og Malaysia, tror jeg). Nå er jeg med andre ord en racer på arbeidsmiljøloven, ferieloven og diverse does and dont`s! Sjefene er veldig rause og det er en god kultur på jobb; selv om jeg bare jobber en gang i uka og er relativt ny, ble jeg invitert på middag og drinks torsdag kveld med resten av gjengen for å feire et nytt produkt som har blitt lansert. Onsdagene fremover er med andre ord et gledelig avbrekk i studiehverdagen! :)

bilde (38)

Bevis: Offer of Employment- jippiii! :) Siden adressen min står her, kan du gjerne sende et postkort! 

bilde (32)

Utsikten fra pulten min er upåklagelig: Jeg ser rett bort på Buckingham Palace og utover et godt stykke av byen! <3 

– Apropo studiehverdagen; vi har readingweek denne uka. Dette punktet burde naturligvis kommet høyere opp på lista og jeg kunne ønske jeg kunne si at jeg har brukt hver dag flittig på biblioteket til å jobbe med essayene som har deadlines som perler på en snor om noen få uker. Readingweek er som en slags vinterferie med fri fra forelesninger og seminarer, men det er underforstått at vi skal bruke denne tiden til å catche opp med skolearbeidet som pleier å ha tårnet seg opp 7 uker inn i semesteret. Til orientering for de av leserne som fortsatt tenker at jeg studerer økonomi- jeg vet at det ikke er lett å skjønne helt hva jeg gjør her når jeg studerer noe som ikke umiddelbart resulterer i en yrkestittel. Det å ikke få en merkelapp kan være både frustrerende og befriende. Jeg ser på denne graden som en slags almenfaglig utdannelse i en næringslivs-kontekst  og det er stor spennvidde på fagene. For å gi et bilde av hva jeg driver med, her er et utvalg av de viktigste essayene jeg har foran meg denne terminen. Lista gjenspeiler også hva som gnager på to-do-lista mi om dagen.

  • “How has leadership thinking evolved from traditional “great man” theories to more contemporary  theories of leadership?” Altså et essay om ledelsesteori og tilnærminger til hva det innebærer å være en god, evt. en dårlig leder i ulike sammenhenger. 
  •  “What possible reforms to the European Union’s Common Agricultural Policy would you advocate or advise against, and why?” Fordeler og ulemper ved å reformere EUs landbrukspolitikk. Jeg var ganske overrasket når dette kom opp som et tema på LSE, men naturlig nok synes jeg det er interessant å lære mer om. Overskrifter i Norge som “Alle elsker bonden, men alle elsker å hate bønder” og utsagn om at bønder har sugerør i statskassa osv gjør meg nysgjerrig på å sette meg bedre inn i ting… Derfor har jeg halvveis bestemt meg for at tema for essayet i et annet fag, Research Methodology, skal være noe ala:
  • “Food safety in EU- contemporary issues and future challenges”. Dette gleder jeg meg til å begynne på!
  • Accounting essay: “Although the basic accounting concepts define the assumptions underlying the preparation of financial statements and the process of preparation in the UK is well regulated, this does not entirely elminate the need for judgements/estimations to be made by preparers of accounts and in many areas still leaves significant choice  in accounting treatments”. Dette er bare regnskaps-foreleseren min sin måte å si; I hvilken grad og på hvilke områder kan man være “kreativ” når man setter opp et regnskap-i lovlig forstand. Regnskap høres kanskje dørgende kjedelig ut, men er et av de fagene jeg virkelig ser nytteverdien av! Foreleseren er en av de flinkeste foreleserne jeg har hatt- beintøff, proff og med god humor og glimt i øyet.

 

portland_view_dusk_2_(large)

Nevnte jeg at utsikten var fin fra kontoret………??

Altså ikke så veldig mye økonomi dette semesteret, men derimot regnskap, ledelseteori.. og landbrukspolitikk! Godt og blanda. Ellers så har jeg meldt meg på en uformell vektløftingskonkurranse på gymmen, så nå har jeg boosta motivasjonen på styrketreningsfronten. Ellers # 2 så skal jeg kanskje til Verbier i Sveits neste helg, men det kan jeg fortelle mer om når det er bankers!!

Nå er det nemlig natta her- skal komme meg opp i morgen tidlig og ta fatt på den første av de 3 resterende dagene av readingweek med godt mot. Ha en strålende helg og takk for at du tok deg tid til å lese om hva som foregår her om dagen! :) 

Comments

comments

6 Comments

  1. Juliane says

    Var det alt?? Neida;) Høres i alle fall ut som at du har nok å finne på! Fortsatt lykke til med readingweek:) Gleder meg allerede til neste update!

  2. Høres ut som du har mange morsomme planer om dagen, om man ser bort i fra resten av readingweek! Synes for øvrig det er veldig morsomt at du har fått blogg:)

    • Hei du!:) Så artig at du har rota deg inn her, da! Hehe :D Jau, skal ikke klage (bortsett fra at jeg har satt ny personlig rekord i skippertak og sitter på biblioteket i dag;) Håper det står bra til! :)

Leave a Reply