Amsterdam

Reisebrev fra Amsterdam

img_0519

Nå sitter jeg på biblioteket til lyden av klaprende tastaturer og lukten av kaffe, og skal straks i gang med dagens gjøremål. But first- et blogginnlegg ;) Det er jo ikke grenser for hva man får gjort når man egentlig har noe annet å gjøre!

Jeg får ofte utløp for formidlingslysten min på “insta-stories” der jeg er ganske aktiv (@birbay), men jeg har lenge hatt lyst til å få litt fart på denne bloggen igjen også. Det er noe tilfredsstillende ved å sette seg ned å skrive, og resultatet er jo mer konkret og varig – og kanskje med mer substans enn disse uhøytidelige insta-øyeblikkene som blir borte etter et døgn? Uansett – hva skal jeg skrive om? Og på hvilket språk? Sistnevnte spurte jeg rett og slett om i en av disse “mini-undersøkelsene” på insta-stories her om dagen, og fikk en uventet stor oppslutning på “team norsk”! ;)
img_0521Jeg synes det er moro å skrive på engelsk for å bli bedre i språket, i tillegg til at man selvsagt når ut til et bredere publikum. Samtidig er det fint å bare kunne skrive på eget språk – det blir nesten litt “reisebrev- stil” over det! Pluss at noen av de folka som jeg vet har lyst til å følge med, og som er folk som jeg bryr meg om at leser, foretrekker norsk. Så vi kjører i gang på norsk i første omgang! Når det kommer til innhold, så håper jeg det faller seg naturlig – jeg kommer ofte på ting jeg har lyst til å skrive om (det er verre å sette av tid til å faktisk få satt seg ned å skrive;).
Et tema jeg iallefall har lyst til å skrive om, er studiene her. Fra tidligere erfaring, kan det være en utfordring å formidle på norsk hva man faktisk har studert i utlandet og hvilket fagområde man har tilegnet seg kompetanse innenfor, spesielt om man ikke går et profesjonsstudie. Da tror jeg det kan hjelpe å sette seg ned å forklare så konkret man kan på norsk hva studiet innebærer og hvilken kunnskap man får. Så se opp for litt argumentasjonsteoretisk fagstoff og refleksjoner etterhvert! :P

Hot yoga – en ny hobby?

img_0518

Ellers prøver jeg å virkelig bruke byen og tilbudene her mens jeg bor her. En artig finurlighet fra hverdagen er at jeg har unnet meg to ukers “prøvemedlemskap” på et såkalt “hot yoga” studio like ved Vondelpark! Under eksamenstiden før jul holdt jeg på å bli gal av stress, og bestemte meg for å teste en gratis prøvetime med hot yoga, som rett og slett er yoga i et rom som er varmet opp til 35 grader. Det høres kanskje ikke så mye ut (jeg hadde sett for meg typ i underkant av badstue-varme), men når man tenker på at vanlig romtemperatur er kanskje rundt 20-22, er det lett å skjønne at svetten renner raskt når man begynner med de ulike øvelsene!
Jeg er egentlig ingen “yogi” (whatever that is), men har hatt noen gode yoga-opplevelser på Elixia og liker å tøye etter trening, noe som er et greit utgangspunkt for å bli bedre kjent med yogaverden. Dette freshe studioet inviterte unektelig til “zen-mode”, med egen “tea lounge” (bildet over), bakgård/hage, fresh garderobe og to store yoga-rom. Prøvetimen før jul føltes så bra at jeg nå altså har unnet meg to uker med ubegrensede timer! Det er rene luksusen å kunne velge og vrake i en fullspekket timeplan med klasser fra tidlig morgen til sent på kveld. Et stort pluss er at studioet ligger på veg til skolen, noe som gjør dørstokkmila litt lavere for min del. Fast medlemsskap er utenfor studentbudsjettet mitt, men etter en ganske begeistra samtale med resepsjonsdama fikk jeg til slutt vite at de noen ganger tar inn “working students”, dvs. at man kan få timer gratis mot at man hjelper til med å rydde ut/bort matter og håndklær før og etter timene. Hello baby, where do I sign! – sa jeg, før vi ble enige om at jeg skal ta disse to prøveukene først og se hva jeg synes. Så hot yoga er med det min nye hobby for de neste par ukene!

Sykkelbyen

img_0519Været her er rimelig schitzo noen ganger; en sykkeltur til skolen kan by på både øsende regn, hagl og strålende sol. På veg fra studioet til skolen tidligere i dag titta sola fram og varmet såpass at vi (Steffi, min svenske nabo/klassekamerat og jeg) bare stod å mysa litt for å nyte sola i ansiktet! Og jeg måtte selvsagt ta bilde – blir aldri lei Amsterdam-motivet med kanalhus, kanal, husbåter og sykler! :)

img_0520

Speaking of sykler, så cruiser jeg rundt på denne flower power sykkelen i dag. Ingen gir, men ringeklokke, pedalbremser og en lysende gul “taske” på bagasjebrettet. Leverte sykkelen min på et verksted for å få fikset bremsene i går (har i noen dager bremset ved å sette helene i bakken, men det funker dårlig i lengden), og fikk låne denne midlertidig. Det er jo ikke et alternativ å IKKE ha sykkel her, men det kan jeg fortelle mer om senere! :P Nå får jeg sette i gang med det jeg egentlig skulle gjøre her. Takk for at du stakk innom! Jeg blir veldig glad for en tilbakemelding og gjerne tips til hva du vil lese om, så skal jeg forsøke å fylle på under den nye kategorien “Amsterdam” her på bloggen! :)

På gjensyn!

Comments

comments