Destination development, Everydaylife, Villagelife
Leave a comment

Min oppfatning: Slik er det å jobbe med stedsutvikling

destiny-image

I november skal noen kollegaer og jeg på et seminar med tittelen «attraksjonskraft gjennom stedsinnovasjon». Dette er jo kjernen i hva vi jobber med i bolyst og landsbyutviklingsprosjektet, så jeg gleder meg! Benytta anledningen til å skrible noen tanker om hvorfor jeg synes det er både meningsfylt, lærerikt, spennende og utfordrende å jobbe for å øke Ringebus attraksjonskraft. 

You CAN sit with us: Stedsutvikling er først og fremst en øvelse i samarbeid

Det å være med å bidra positivt på ulike måter i lokalsamfunnet er givende, og har blitt en større personlig drivkraft enn jeg ville trodd da jeg begynte for litt over et års tid siden. Det er lærerikt fordi stedsutvikling ikke kan vedtas i en håndheving, men til syvende og sist er det et kontinuerlig fellesprosjekt med både private og offentlige aktører; hus/gårdeiere, privatpersoner, lag og foreninger og kommunen. Da blir det et viktig poeng å tilrettelegge for synergieffekter og fruktbare samarbeid på tvers. Man kommer kanskje raskere fram alene, men lengre sammen. Teamwork og medborgerskap ftw! Dette kommer til å bli viktigere og viktigere for å lykkes, og er et tema som kommer til å bli satt på agendaen fremover- følg med!

10703917_899850763368126_32543449879540144_n

Det innovative programmet for årets julegateåpning 27.november blir en milepæl for hvilken retning sentrumsutviklingen tar i framtiden. Økt involvering og medvirkning fra flere interessegrupper er viktige stikkord, og her har Ringebu Markedsforening tatt et solid initiativ for å sikre en bærekraftig utvikling av et levende og attraktivt sentrum som kommer alle til gode. 

Innovasjonskultur og ildsjeler = drivstoffet i lokalsamfunnet

Den beste grobunnen for innovasjon og utvikling er en kultur der ildsjeler med evne og vilje til å skape noe blir anerkjent og gitt de beste muligheter for å lykkes. Jeg har blitt mer oppmerksom på å identifisere ildsjeler og ressurspersoner, og forsøker å skape spillerom slik at vi kan spille hverandre gode. Jeg liker at mottoet til Ringebu kommune er «der det er lov å lykkes». Slike motto og slagord kan være ganske intetsigende, men jeg opplever for Ringebus vedkommende at dette er mer enn ord på et papir. Det gjenspeiler en kultur. For å lykkes må man prøve seg fram mange ganger først. Jeg synes det er rom for å prøve, og å være kreativ, og at det er stor takhøyde for nettopp det på Ringebu. Det er kult! Det er noe med at «språk skaper virkelighet». Sett ord (og dermed fokus) på det man ønsker, ikke det man ikke ønsker. Ildsjeler som tar initiativ, og kulturen for å støtte opp om disse, er etter min erfaring drivstoffet i lokalsamfunnet.

11705178_10204901365554071_5061320857304666422_n

Den tradisjonsrike torghandelen ble gjennomført i år for 14. året på rad. Den ble startet av ildsjelene Britt Åse Høyesveen og Randi Branstadmoen, og videreført av Ringebu Markedsforening, som legger ikke-ubetydelige ressurser i å tilrettelegge for at disse helgene er et viktig samlingspunkt for både innbyggere og besøkende gjennom sommerhalvåret.

 

Avslutt medlemskapet i sutreklubben- bli med i heiagjengen

Samtidig har jeg blitt mer ømfintlig for kronisk surmuling. På grensen til allergisk! Jeg får i alle fall lettere reaksjoner når jeg ser enkelte som over en lav sko slenger rundt seg med antakelser basert på dårlig informasjonsgrunnlag og motivert av jantelov og/eller mindreverdighetskomplekser. Slike som forventer, nærmest krever at noen (ofte kommunen) skal «ordne opp», uten å tilby så mye som et oppmuntrende / forståelsesfullt smil i bidrag selv. Lite løsningsorientert, derimot hemmende. Hvor ofte har den holdningen brakt noe positivt med seg? :) Energi er smittsomt, positivt som negativt. Hva ønsker du å oppnå? Velg fremgangsmåte med omhu. Refererer et Instagram-innlegg jeg postet her om dagen for å oppsummere hva jeg mener om den saken: «I find it inspiring to surround myself with people who actively contribute, share, take on responsibility and make an effort to make things happen. People who offer nothing but complains and demands, contribute only to their own bad impression and should be muted.”

destiny-image

Attraksjonskraft – den udefinerbare X-faktoren?

Samfunnet er komplekst, med mange aktører med til tider motstridende interesser og syn på vegen til målet. Det er ikke nødvendigvis en fasit på hvordan man kan utvikle et sted med stor attraksjonskraft. Det er noe av det som gjør stedsutvikling både så spennende og utfordrende på samme tid. For hva er egentlig denne udefinerbare attraksjonskraften, hva gjør at enkelte steder vokser og utvikler seg mens andre stagnerer? Telemarksforskning v/ forsker og sosialøkonom Knut Vareide har forsket på dette, og kan forklare «hvordan vi analytisk kan arbeide for å forstå hvilke drivkrefter som påvirker stedlig attraktivitet, og dermed også hvordan steder kan arbeide for å forbedre sin egen attraktivitet vis a vis bedrifter, besøkende og bosettere». Dette tankegodset har hele tiden ligget til grunn for bolystprosjektet. På seminaret i november er Vareide en av bidragsyterne jeg ser frem til å høre, og jeg har frisket opp kunnskapsbakteppet ved å ta en titt på denne lille snutten, som jeg anbefaler for alle som lurer på hva i huleste stedsattraksjon egentlig handler om.

bilde

 

«Den kollektive mentaliteten»

Jeg tror en av de viktigste suksessfaktorene ved et sted (så vel som for en bedrift) er det Vareide sier er den «kollektive mentaliteten». Identitet og stedlig kultur. «Er stedet preget av en samarbeidsånd hvor mange arbeider mot et felles mål? Eller er det et sted med interne konflikter, hvor alle drar i hver sin retning? Har stedet en egen identitet, hvor innbyggerne og næringsdrivende bryr seg om utviklingen?»

Bryr du deg om utviklingen i kommunen? Da utfordrer jeg deg til å bli med å spille på dette laget vårt. Det er vesentlig at flere kommer på banen og spiller på lag. Sitter du på gjerdet, hopp ned og bli med :) Vanskelig å vite hvor du skal begynne eller hva du kan gjøre? Her er noen relevante personer å kontakte:

  • Skapelyst. Har du lyst til å skape nye nytt? Starte for deg selv, eller etablere bedriften i Ringebu? Hvilke næringslokaler/arealer er ledige? Nysgjerrig på mulighetene innenfor eiendomsutvikling her? Næringssjef Frode Martinsen er mannen å snakke med. Han er en harmløs og nøytral sparringspartner, blid som ei sol, kunnskapsrik og lommekjent med mulighetene i området. Han hjelper deg videre!
  • Kultur/arrangement. Lyst til å arrangere noe, eller være med når det arrangeres noe? Arrangement som torghandel, vinterfest m/world cup, sommerfest, multikulti, fårikålfestival, julegateåpninger, landsbyrock etc. etc. er både «identitetsmarkører» for lokalsamfunnet og møteplasser for oss som bor her. Jo mer som skjer, jo bedre er det! Og det blir ikke mer moro enn man lager sjøl. Lag og foreninger- vil trekke fram spesielt markedsforeningene – er drivkreftene bak mye av aktiviteten, som er beundringsverdig høy for en liten kommune! For å bidra, kontakt lederne for markedsforeningene. I Ringebu er det Hans Dalberg som er leder, og på Fåvang er det Kjellaug Midtlien som er leder. Ellers er det vår eminente kulturkonsulent Tina Lie som har superoversikt over hvem som gjør hva, hvilke lag/foreninger som finnes, og hvilke sprell det er muligheter for å bli med på. Om du brenner for å få til noe i lokalsamfunnet, og ønsker gjødsel/inputs for at engasjementet skal spire, kan vår dyktige kommunalsjef og fyrverkeri Britt Åse Høyesveen by på dette.

Bli med på reisen, you can sit with us! <3

Comments

comments

Leave a Reply