London
comments 2

Londonsnø og studentbudsjett

20130118-152210.jpg

Helgen har vært særdeles innholdsrik med fine folk og variert program, syns jeg må ta en update her for de trofaste leserne jeg kan telle på en litt dysfunksjonell hånd med 6-7 fingre. (Jeg syns det er så koslig at dere følger med! :)

Det har jo blitt kjent at jeg har måtte ty til bruk av strømpebukser for å stålsette meg mot kulda i det siste og før helga begynte det jammen å snø også, faktisk ganske mye.

20130118-152210.jpg

Finn èn feil… snø i London! Inverness Terrace- my street <3 

Er det noe Londoners har et elsk/hat forhold til så er det snø. Det innebærer som regel forsinkelser på t-banen (nevnte jeg at jeg allerede tilbringer 1 time av dagen min under bakkenivå?) og byen går litt i stå. På fredag hadde jeg egentlig et seminar klokken 5 på kvelden, men det ble fremskyndet til tidligere på dagen, tilsynelatende i frykt for at trafikken virkelig skulle krølle seg i rush hour pga snøfallet (ca 1cm). Jeg tar selvfølgelig det hele med knusende ro, og kler meg etter forholdene som enhver anstendig nordmann ville gjort i samme situasjon- fullstendig blottet for urban metropol style men godt pakket inn og klar for det meste.

bilde (16)Eskimo-web

Spot the eskimo..

Ikke alle er like rutinerte. Vi skulle feire bursdagen til en klassekamerat på fredag og en asiater som skulle være med på kalaset syntes at snøen var veldig “exciting” men uttrykte en genuin bekymring over hvorvidt været kom til å utgjøre en trussel. Det viste seg at det var ingen grunn til bekymring- vi kom oss fint til Piccadilly Circus og fant en restaurant i China Town hvor vi spiste middag.

bilde (17)

Piccadilly Circus by night. Mobilkamera yter dessverre ikke rettferdighet til synet av vakre London live! Må selvsagt oppleves.

Apropo China Town så fant jeg ut at 10. februar er kinesisk nyttår, og det går selvsagt ikke upåaktet hen i London. Denne søndagen braker det løs med fargerik parade, fyrverkeri, gatedans og masse show på Trafalgar Square. Det er spesielt èn grunn til at jeg er “all in” på dette eventet når den tid kommer; Over 50 000 folk skal sette en ny Guinness verdensrekord for Gangnam Style!! Hvordan det skal foregå er jeg litt usikker på, men etter å ha sett originalen til denne sangen (som må ha lurt seg inn i hjernebarken din i løpet av det siste halvåret) kan jeg fastslå to ting:

a) Asiatere er klin gærne

b) Om jeg ikke gjør noe annet i løpet av hele mitt liv som går inn i historiebøkene så har jeg i det minste vært med på å sette verdensrekord i Gangnam Style. Se musikkvideoen her og la deg fascinere!


For å wrappe up fredagen sånn ellers, gikk vi ut i Soho etter middagen. Jeg har innført et nytt nyttårsforsett som går på å drikke #1 mer og #2 oftere. Av den grunn at jeg allerede er sånn passe god på de der leve sunt greiene, dessuten begynner en god historie alt for sjelden med å spise salatblader og jogge i parken. Og jeg bor jo i London! Dessuten er det en del av det å leve et balansert liv, med en fin mix av sunnhet og festligheter. Mange gode grunner der altså. Fredag var en ypperlig dag for å praktisere dette og det gikk veldig fint, syns jeg. Den eneste utfordringen er at det virker som om man bare har plass til ett nyttårsforsett i hodet om gangen, spesielt i godt selskap av sambuca, vodka-battery og øl. For det som nemlig skjedde var at nyttårsforsettet som gikk på å være mer økonomisk bevisst…. vips- borte! Som tidligere nevnt regnet jeg ut at jeg hadde 90kr/dagen å leve for ut januar. Etter denne kvelden har jeg….. hmm… i overkant av 30! :)

Men jeg tar det som en utfordring på strak arm og lar det gå sport i nøkternt forbruk! Dette er en fantastisk mulighet til å gå grundigere til verks når det gjelder “Simple Life” livsstilen; Redefiner hva som faktisk er essensielt i livet ditt, så finner du kanskje ut at du kan avse en hel del til fordel for noe annet som betyr mer for deg. Er det lov å si det uten å være helt sånn new-age selvrealiserings freak?

Jeg har jo som tidligere nevnt gått til det dramatiske steget å deaktivere facebook-kontoen min- noe jeg anså som helt utenkelig før, men som jeg faktisk nyter konsekvensene av nå. Når panikken hadde sluppet taket etter den avgjørelsen innså jeg hvor mye tid jeg plutselig hadde til overs. Kanskje tid som kan brukes til å være mer “online” i real life? Jeg syns uansett det var et artig eksperiment som gjorde meg mer bevisst på at det ikke skader å ta et oppgjør med hva og hvem man bruker tiden sin på! Vurderer du å gjøre det samme? Les artikkelen “Farvel Facebook” og bli inspirert!

c6f7f818358e37a04eecba9840fe8dcaAvhengig av en daglig dose?

Det var igrunn litt off-topic, men tilbake til forbruk og det å utfordre seg selv til å tråkke litt på kjøpe-bremsen, så liker jeg faktisk tanken på å bli mer street-smart når det gjelder pengebruk. Poenget er ikke å bli gjerrig- tvert i mot så er det viktig å være raus- men det handler om de små valgene i hverdagen som får pengene til å strekke seg litt lenger! Frugal Living, eller sunt bondevett, på godt norsk. Det å være fattig student har imidlertid noen fine bivirkninger: 

 • Man blir kreativ på hvordan sette sammen måltider for å bruke opp siste rest av mat i kjøleskapet før man fyller det opp igjen! Før var jeg overbevist om at jeg ikke trengte å spare på god og sunn mat og hadde ofte relativt fullt kjøleskap og fryser- godt å kunne velge…  Nå har jeg fortsatt sunn og god mat, men det går lengre mellom “nødvendige” storhandler. Ellers så blir man flink på nistepakking og termoslaging- det er faktisk digg å vite at man har (sunn) mat tilgjengelig når det måtte passe i løpet av dagen!

bilde (18)Pimp your sodd: For å få et hermetisk festmåltid, bruk den trøndersodd-boksen du hamstret med fra Norge i høst men som har stått innerst i skapet til nå. Tilsett slumpene av grønnsaker som slenger rundt i kjøleskapet, samt et kulinarisk dryss av chilli-krydder. Rist en skive hjemmelagd brød og ta på en generøs kladd sveitsisk smør som din kjære samboer har tatt med fra residensen i Sveits. Voila- eksotisk studentmiddag. 

 • Det er faktisk en tilfredsstillende følelse å tære på spisskammerset før man fyller opp igjen- ut med det gamle før man går til innkjøp av nytt. Veldig ryddig og oversiktlig og lommeboka blir glad. Det samme gjelder forsåvidt andre forbruksområder, ikke bare mat! 
 • Heldigvis er det ikke bare meg som er fattig student i London (relativt sett er jeg som nordmann rikere enn veldig mange som bor i byen, så burde vel ikke bruke det uttrykket en gang..) og det er masse ting å finne på som ikke trenger å koste skjorta! Om jeg trenger inspirasjon, besøker jeg Time Out– den ultimate guiden til “what`s on”. På søndag dro jeg for eksempel med meg Mikkel for å utforske et par av de store museene som ligger nesten i hooden vår, på andre siden av Hyde Park; Natural History Museum og Science Museum. De er store attraksjoner i London og det er faktisk gratis inngang. Noen av de tingene man må ha opplevd! :)

Søndagen i bilder

bilde (14)En cool fyr i Hyde Park. Apropo Londoners` elsk/hat forhold til snø. Om man går gjennom parken ser man hvor begeistra folk er for å se snø, voksne og barn blir litt skrullete- skulle tro de aldri hadde sett snø før. Noen har kanskje heller ikke det..? Fint er det iallefall ute!

bilde (21)

Rusletur langs The Serpentine i Hyde Park, på veg til museums-utforsking på andre siden av parken.

bilde (20)

Happy camper! Stjal dette fra Instagram jeg, Mikkel!

bilde (24)

Barnslig glede: En voksen mann som leker gjemsel i snøborgen. Borte- tittei…!

Natural-History-Museum-Attractions-in-London

En liten dinosaur i Natural History Museum <3 

1097-3737-exhibition_overview1

På Science Museum var det en utstilling om smerte. Den viste at de forsker på å bruke gener fra folk som ikke kjenner smerte (det er faktisk en sjukdom!) til å finne en kur for folk som har ulike typer smerter. Les mer om utstillingen her.

Ellers fikk helga også plass til blant annet et møte med Vivi igjen, samt en meksikansk aften i Christoffers kollektiv, med litt tequila og margarita i god tråd med nyttårsforsettene mine om å drikke oftere + digg meksikansk mat. Kjempekoslig!! Det later imidlertid til at en kombinasjon av lite søvn, en del alkohol, fullt program og null trening har gjort sitt for energinivået, så i skrivende stund halv-sover jeg over kjøkkenbordet hjemme i det mandag kveld ble til tirsdag natt.

I morgen må jeg komme i gang med den sunne biten igjen så jeg blir klar til helg om noen dager.

God natt! 

Comments

comments

2 Comments

 1. Juliane says

  Yay! Gleder meg til å kunne si at jeg har en søster som er med på en guinnes verdensrekord! (Jeg trenger jo ikke å nevne hva slags rekord…;)
  Begynte litt å tvile når jeg leste nyttårsforsettet om å drikke mer og oftere, men det høres jo ganske fornufig ut når du skriver at en god historie sjelden starter med å spise salatblad eller jogge. Det er noe å tenke over, evt skåle for! ;)
  Forresten, det bilde Mikkel tok var kjempe fint!!
  Ha en fortsatt fin dag i London! :)

  • Jepp, det kan du si da! ;) Skål for gode nyttårsforsett!
   Takk for det! :) Jeg syns det var et koslig parkbilde! Prøvde btw å ringe mamma for å ønske god tur, men de har kanskje allerede reist? Uansett, kos dere max- heldiggriser! :)
   Ha en fin dag i græncæn og hils de gamle!

Leave a Reply