London
comments 8

Hverdagsgleder og ymse

bilde (6)

Har du et par timer til overs så er du hjertelig velkommen til å lese dette blogg-innlegget!:) Her skribles det nemlig i rykk og napp og nå er det et stort rykk igjen.

Nå som My har har vandret til de evige jakt(hund)marker, tror jeg det var siste tristhetsdose for en stund. Siden det er så viktig å huske på de små hverdagsgledene, satt jeg på tuben hjem fra skolen i dag og reflekterte litt over dette.

tumblr_lbef1kQgAK1qev6gxo1_500_thumbtumblr_lcdozaQMHZ1qbv4sdo1_400_thumbtumblr_laqplwUtRh1qauu2po1_500_thumb

Jeg tar Central line strake vegen gjennom sentrum fra Queensway i vest til Mile End i øst omtrent hver dag, og det tar rundt 25-30 minutter. Det gir meg med andre ord en times tid med undergrunns-filosofering – hver dag! Denne tiden kan selvfølgelig brukes til andre ting, men det kan jeg komme tilbake til senere. Tuben og alle folkene jeg ser der er et kapittel for seg selv. Uansett. Hverdagsgledene!

 • Du vet sånne loyalitets-kort man får fra kafèer hvor man får et stempel hver gang man kjøper en kaffe også får du den 99-ende kaffen gratis? Jeg hadde et sånt et fra biblioteks-kafèen som var ferdig utfylt. I dag var dagen å bruke det! Gratis cappuccino på lesesalen, jippi!
 • Jeg regnet ut at jeg hadde rundt 90kr/dagen å leve for ut januar. Konklusjon: kjempegod råd til å kjøpe meg sushimiddag fra den samme kafèen! Disse tørre sushi-bitene ble ubønnhørlig dynket i soyasaus og sammen med kaffen utgjorde de det perfekte biblioteksmåltid.

sushi_box_openimages

Illustrasjonsbilder: google. 

 • Jeg satt på biblioteket til klokka var halv 10 på kvelden etter å ha lest i varierende grad av effektivitet siden siste forelesning slutta klokka 3. Jeg hadde bestemt meg for å trene og kunne ikke droppe det fordi det ble sent. I løpet av den siste halvtimen gymmen var oppe, hadde jeg en styrkeøkt som forvandla beina mine til gelè og ansiktet til en frisk tomat. Treningsglede = hverdagsglede!

131167407866997871_mMm5IeoI_f_thumbYes!!

 • Jeg har gjenoppdaget strømpebukser! Smak på ordet; strømpebukser. . . Om du trodde strømpebukser var bare for barnehageunger eller i anledning fest med en kort kjole, da har du gått glipp av noe. Nemlig følelsen av at det IKKE er en kald glipp mellom sokken og… vel, videre oppover foten! Tror ikke gutter kan bruke strømpebukse, det er nok bare en jenteting. Strømpebukser er herved mitt beste forsvar mot den ubarmhjertige London-kulda nowadays.
 • I dag har jeg snakka med både mamma og pappa på telefonen og er nå oppdatert på stort og smått på Frya.

IMG_1357

  Fine mamma og pappa. Sååååå glade var de for å snakke med meg! 

 • Ellers så oppdaget jeg her om dagen at det bodde en asiatisk transvestitt i en av leilighetene her i huset hvor jeg bor. Jeg stod nede i yttergangen og så igjennom posten når det skjedde; Han kom med mørkt og glansfullt, flagrende skulderlangt hår, rosa morgenkåpe og sånne store tigertøfler og skulle følge kjæresten sin ut døra. Adamseplet, det mandige neandertaleraktige ansiktet og den mørke stemmen avslørte han. Naboene hjemme på Frya er langt fra så eksotiske, så dette syns jeg var artig. Jeg fascineres av annerledes folk og han/hun var en fin påminnelse om hva London har å by på! :)
 • På en liten spasertur her en kveld trodde jeg ikke mine egne bondeøyner når jeg fikk øye på en traktor foran St.Paul`s Cathedral midt i London sentrum. Det var faktisk opptil flere av dem og dette uventede innslaget i bybildet gjorde at jeg brått fikk litt hjemlengsel. Jeg vet om to traktor-raser og det er Massey Ferguson og John Deer, hvorav den første er best, tror jeg. Denne var imidlertid ingen av delene. Jeg måtte ty til orakelet Google for å finne ut hva dette stuntet dreide seg om. Google sa at “the Cathedral will help bring a little of the countryside to the City, to act as a reminder to the people of London where their food comes from, and to profile the work of the Addington Fund, an important farming charity.”  Det var et moment of countryside pride!

bilde (10)

 A shiny piece of countryside in the city!

 • I tråd med min lille intensjonsplan om å oppdage nye deler av London, avla jeg i helga et besøk på et av Londons mange karakteristiske markeder; Borough Market! Jeg var egentlig på leting etter en peppermynteplante til min kjære samboer/landlord så han kunne oppgradere den faste peppermynte-teen sin fra pose til real stuff, ettersom det var min beskjedne julegave på etterskudd. Jeg fant ikke det, men jeg fant mye annet rart!

bilde (13)

Borough Market er et ferskvaremarked med stort utvalg av alt mulig (unntatt fersk peppermynte)- kanskje litt som den mye omtalte Mathallen på Vulkan, bare at det er utendørs og har en noe lengre historie…bilde (9)

Skal det være en kenguru, kamel eller strutse-burger?bilde (3)

Alt var vel og bra.. helt til: bilde (12)

Dette brutale synet sjokkerte mitt skjøre hønehjerte og tankene mine gikk til Homse-Harald (lyser fred over hans minne), Sonja, Märtha og Haakon.

IMG_2093

Dysset inn i fredfull søvn av min sarte stemme og kjærlige stryk på kammen- det er slik jeg er vant til å se dem. 

 • Ellers så har jeg begynt å øve meg på å ta bilder av meg selv, siden jeg tror det hører med til det å blogge. Marit er allerede en rutinert blogger og hadde mange gode tips på doen på Kolonialen i jula:

bilde (5)

Gudene må vite at det skal trening til, for denne jenta er ikke støtt et glansbilde foran kamera- og det er jo det blogging handler om, er det ikke? Å være et glansbilde?

bilde (4)

Bortsett fra en hel mandarin i kjeften (yep, I did it)- ikke noe fruktfat!

IMG_3407

Kjære fremtidige ektemann: La oss legge fasaden til side; det er sånn jeg ser ut om et par- fem tiår. Skal vi gifte oss? <3 

bilde (6)

Heldigvis er det noe som heter Instagram. Det er en tjeneste som gir oss dødlige muligheter for å faktisk få livet til å se ut litt som et glanspapir, til tross for dårlige odds. Siden jeg har deaktivert facebook har Instagram blitt et fint substitutt for å eksponere meg selv, med akkurat så mange lag med trylle-filter som dagsformen krever. 

bilde (8)

Hashtag #ManInTheMirror

Det hadde kanskje vært passende å oppsummere før jeg runder av, men siden spennvidden her går fra asiatiske transvestitter til traktorer og selvportrett er det lettere å bare si på gjensyn.

Og takk for at du stakk innom! :)

Comments

comments

8 Comments

 1. Juliane says

  Haha, selv om dagen her akkurat har begynt kan jeg trygt si at å lese dette var dagens høydepunkt!;) Btw, strømpebukser(<3) er old news, men velkommen i klubben!

 2. ååååå <3 Dette innlegget redda dagen min også! Du er virkelig flink til å skildre livets små underfundige (London)gleder, og det med strømpebukse hadde jeg helt glemt. Bare det å kunne tasse rundt i KUN strømpebukse, vel vitende om at man får sånn liten hengerumpe mellom rompeballene… SO CHILL!!!!! Trist med hanemassakre, men får tro de hadde et like godt liv som Harald (det vet vi alle at ikke er sant), men dog..

  Så må jeg bare få si at å skrive at du lærer å posere vakkert av meg, med de bildene der som illustrasjon, ødelegger alle forhåpningene mine eventuelle kunder måtte ha, haha!! Ha en fin dag <3

  • Så koslig! :D <3 Liten hengerumpe mellom rompeballene…. LOL! Men ja, chill….! :P (apropo #sosialtakseptert, hehe)
   Hehe det var de eneste illustrasjonsbildene jeg hadde, men jeg syns de var kjempefine, jeg!;D Men hvilke potensielle kunder snakker du om???
   Ha en fin dag sjøl! <3

Leave a Reply