Amsterdam

Hva studerer jeg egentlig?

BikeHeaven

I fjor høst begynte jeg på en mastergrad som het Research Master`s in Argumentation, Rhetoric and Communication (ARC) ved University of Amsterdam. Den varer i to år, og forbereder studentene på å kunne drive med akademisk forskning relatert til argumentasjonsteori. Det var ikke forsknings-aspektet som trakk meg, det tok jeg nærmest «med på kjøpet» som et slags kompromiss. Det var derimot retorikk-aspektet som appellerte mest til meg, og som gjorde at jeg søkte meg hit. Jeg var ganske åpen for å studere hvor som helst i verden for å lære meg mer om dette (og samtidig få mer utenlandserfaring i askeladd-sekken), men etter det jeg kunne forstå var det egentlig ganske snevert med tilbud om masterstudier dedikert til dette fagområdet. Det inngår riktignok gjerne som en komponent i en del andre kommunikasjonsfag som for eksempel journalistikk, markedsføring og politisk kommunikasjon, men ikke like prominent som i denne graden. Trodde jeg i alle fall. Noen uker inn i studiet hadde jeg imidlertid en sterk følelse av at dette ikke var helt det jeg hadde sett for meg. Noen vurderinger, veiledningstimer og søvnløse netter senere byttet jeg derfor til «søsterprogrammet» Discourse and Communication (DC), som matchet mine mål bedre. Begynnelsen på disse to gradene er helt like, med felles fag i «block one», første av tre blokker i første semester. Deretter går de i ulike retninger. I stedet for å på sikt publisere forskning og bidra i den akademiske verden innenfor argumentasjonsteori, var jeg mer interessert i å kunne bruke de analytiske verktøyene vi lærer i praksis – noe DC-programmet åpner for. Hadde jeg fortsatt på ARC-programmet ville jeg skrevet en masteroppgave om to år av en standard og en dimensjon som burde kunne publiseres i et forskningstidsskrift som f.eks. «Journal of Argumentation». Alternativet som DC kunne tilby var å skrive masteroppgaven til sommeren, og deretter ta et halvt års internship til høsten – et såkalt «Dual Master`s programme». Det ser jeg på som en kjempespennende mulighet og gleder meg allerede! Det kan være i Amsterdam, Ringebu eller Seul for den saks skyld. Dette må jeg ta stilling til i løpet av våren/sommeren. (PS. Hvor flinke er vi i Gudbrandsdalen til å tilrettelegge for internships og praksisplasser både i offentlig sektor og næringsliv? Tenk så mange kule og attraktive internships man kunne skreddersydd hadde man gått inn for det og samarbeida litt på tvers! Slike ordninger er en gylden mulighet til å tiltrekke seg kompetanse, og jeg tror Gudbrandsdalen har mer å tilby enn vi kanskje evner å se sjøl – eller iallefall nå ut med til aktuelle kandidater!) Uansett. Nå som masteroppgaven skal skrives et år før den opprinnelige planen gjelder det å finne et spennende og interessant tema å skrive om – jeg har noen tanker, men har ikke bestemt meg helt enda! Viss du hadde et halvt år av livet ditt hvor du kunne bodd/jobbet/lært hvor som helst i verden, hvor kunne du tenke deg å bo? :)


UvA logoThe University of Amsterdam (UvA) is consistently ranked among the world’s best universities in global rankings. It is a top 100 university in the THE Rankings, QS Rankings and Leiden Ranking.

The Professional Master’s programme Discourse and Communication Studies equips students with the skills and insights necessary for any career involving the critical analysis, evaluation, and production of argumentative discourse. This includes evaluating and commenting on texts (for example, as an MP or lawyer’s assistant), writing persuasive texts and policy documents, and re-writing texts for presentation. The programme also prepares students for doing further research in this field. 

Discourse and Communication Studies is programme of the accredited Master’s degree programme Communication and Information Studies. Upon successful completion of this programme, the student will receive a legally accredited Master’s degree in Communication and Information Studies and the title Master of Arts (MA).

 

Comments

comments