London
comments 4

Friday Flu

tumblr_m4vocl7AmF1r7r2j3o1_500_large

Jeg sluker tranpiller, knasker C-vitaminer, baker mitt eget superbrød og spiser ellers relativt sunt, sett bort i fra sjokoladeutskeielser i ny og ne. Jeg trimmer også kroppen med ujevne mellomrom og burde sånn sett ha et ganske bra utgangspunkt for en god helse. Til tross for det, har det nå altså skjedd: I dag ble jeg utsatt for et bakholdsangrep av en småhissig influensa! Hodet dunker, halsen er sår og kroppen er slapp- og det er fredag. Litt kjedelig start på helga, men jeg tenkte at jeg måtte gjøre det beste ut av det. Som tenkt, så gjort.

Etter skolen skulle jeg teste det som angivelig er den beste gaven å gi kroppen sin i en slik situasjon; en yoga-time! Jeg tenkte at dersom jeg kombinerte pusteteknikker, indre harmoni og stretching-øvelser kunne jeg overvinne baseluskene og komme seirende ut av denne influensakampen.

tumblr_mhmzudqYDj1s3611eo1_500_large (1)“mmmmmmmmmnå føler jeg meg som en stroong, confident, healthy woman.”

Treningssenteret mitt ligger på campus og er drevet av student unionen. De har en irriterende demokratisk policy når det gjelder gruppetimer; det er ikke mulig å reservere på forhånd, man må rett og slett stå i kø før de ledige plassene deles ut 15 min før timen. Når jeg kom dit gikk køa ned en trapp, rundt svingen, gjennom en korridor og til enden av bygget. Det var riktignok en sammenlagt kø for flere gruppetimer som begynte samtidig, men jeg begynte å frykte det verste; å ikke få plass. Og ganske riktig; når utdelingen begynte og jeg endelig kom frem til desken, kunne jeg velge mellom enten zumba eller spinning. Jeg følte at det, i motsetning til en yogatime, ville være å torturere den reduserte kroppen min, så jeg reiste hjem i stedet.

Jeg angret ikke på det, for det er noe med følelsen av å komme inn døra hjemme når du er sliten, slenge fra seg sekken, hoppe i joggebuksa og ha hele kvelden foran seg til å gjøre…. ingenting! Eller såkalt “ta det rolig”. Istedet for å irritere meg over alt jeg ikke kunne/burde gjøre, tenkte jeg på ting jeg faktisk kunne gjøre:

  • Lage meg en god kopp kakao. Hjelper om ikke annet på humøret! Jeg har funnet ut at Nespresso- melkesteameren kan brukes til så mangt, blant annet til å mekke tidenes power-kakao; På Whole Foods Market i High Street Kensington har jeg nemlig kommet over en “sunn” kakao- en sånn organisk, med antioksidanter og vitaminer og jeg vet ikke hva, og jeg føler meg sunnere bare jeg snuser på den. (Whole Foods Market er forresten Londons største “mathall” og er en attraksjon i seg selv. Jeg koser meg alltid når jeg handler der! Flere etasjer med gigautvalg av kvalitets-mat og ting du ikke engang visste eksisterte i mat-verdenen!) Når jeg slenger oppi et par teskjeer av denne kakaoen i melka + en anelse sukrin, varmer det hele i steameren til det skummer og rører inn litt kokosolje til slutt- DA snakker vi fredags-kakao!

tumblr_md9141ZNR41qe49wpo1_500_largeRandom power-kakao. Tror kanelstang gjør susen- skal testes neste gang!

  • Ta en ryddings i bildene på dataen. Dette må være et permanent punkt på to-do lista som utsettes inn i evigheten- det blir rett og slett med tanken. Jeg tror det å lage et perfekt elektronisk arkivsystem for bilder som går flere år tilbake er en så omfattende prosess at man helst ikke begynner med dette før man er sjuk og ikke har noe annet å gjøre en fredag kveld. Samtidig kreves det en bestemt porsjon tiltak for å gjøre dette og det er ofte her utfordringen ligger. Jeg har for eksempel hatt tid til dette i kveld, men pga at jeg opplever det som litt av et tiltak å ta fatt på det, ender jeg opp med å bruke kvelden til å skrive liste over ting jeg (teoretisk sett) kunne brukt kvelden på i stedet.

tumblr_m4vocl7AmF1r7r2j3o1_500_large

Surfe nettet, skrive liste over hva jeg kan bruke en kveld hjemme på- check.

  • Apropo å rydde opp; Spofity-listene kunne med fordel blitt litt oppdatert. Det å ha en nylig sammensatt spilleliste med nye og gamle favoritter jeg kan ha på øret på tuben og ikke minst på trening er gull verdt, men jeg gidder dessverre alt for sjelden å gjøre noe med saken. Dessuten har øreproppene mine begynt å gi meg elektriske støt i det siste, så uansett hvilke sanger jeg spiller er det litt ubehagelig å noen ganger få strøm i ørene. Det er ikke verre enn at jeg kan leve med det, det minner meg vel på at det ikke er så ille å høre på gamle sanger- det er jo tross alt verre å få elektrisk støt i ørene.

273681-9-1288453744633_thumb

  • Jeg har fått Netflix! Eller det vil si, jeg benytter meg av en gratis prøvemåned. Hva Netflix er, sier du? Jeg visste heller ikke det før jeg ble introdusert for fenomenet i Trondheim forrige uke; Det er en nett-tjeneste hvor man kan betale en månedlig sum (rundt 70kr, tror jeg) for å få tilgang til tusenvis av filmer og tv-serier du kan se når du vil og hvor du vil, så lenge du har internett. Det skjedde et revolusjonerende teknologisk fremskritt i leiligheten her i stad når min kjære samboer kom hjem og hjalp meg med å koble laptopen til tv-en på rommet. Jeg har nemlig en tv på rommet mitt, men et av mine i-landsproblem har vært at den ikke funker. Eller den har iallefall ikke gjort det til nå! Men ettersom jeg nå kan faktisk se tusenvis av filmer FRA EN TV PÅ ROMMET via en kabel føler jeg nå at jeg nyter en luksus som tidligere bare har vært forbeholdt det å bo på hotell; å se på film fra senga!

tumblr_lq76vhNOkT1qcrymao1_500_large
Nå har jeg med andre ord noen filmer å catche opp på så jeg ønsker dere en god og frisk helg med sol og godt humør! Selv skal jeg være barnepike i morgen kveld og satser på at formen er bedre innen den tid. På søndag er det som tidligere nevnt kinesisk nyttår med masse action på Trafalgar Square og den begivenheten vil jeg få med meg- I will keep you posted! :)

Comments

comments

4 Comments

  1. Hei,kos å lese bloggen din. Håper du greier å ta knekken på basseluskene dine.Min bror sier .Ta deg en dram, er ikke sikkert det hjelper,men det er triveligere å være syk. Ha en god bedring .Klem

  2. Oh no, ikke bli sjuk!!! :( Det va nok skjebnen som bestemte at du ikke fikk yoga-time, det å utsette seg for andres bassilusker, svette og bli litt “rå” og kald etterpå, ut igjen med rått hår osv osv, er IKKE styrkende for immunforsvaret!! kakao og netflix derimot!!! ;) GOOD bedring!!! <3

    • hehe TAKK for det! <3 Godt med sjukepleiervenninne som kan bekrefte at kakao og netflix er veien til å styrke immunforsvaret!! ;D Det hørtes fornuftig ut når du sa det sånn! :) xx

Leave a Reply